Monday, 19 December 2011

pagi yang hening

Bismillah
Salam Semua cantik2...hehe

Okeh!!! entry yang ringkas sbb nk g outstation nie..hehe...
mood rinie mmg xde langsung bukan marah or benci tp KECEWA again........

OKEH!!!! im totally disappointed...
saya xpenah benci awak malah saya sgt sayangkan awak......
pejamkan la mata buka mata hati aku lihat dan pk......
betulkan dengan cara hidup awak sekarang awak akn buat saya bahgia......

jgan jadikannya 1 alasan beralaskan alasan lain
INGAT!!!!! xde benda xde jln penyelesaian.....
klu awak workaholic sgt pon jgn la lupa orang sekeliling
if klu dalam kesusah boss awak xkan ad dsisi awak
yang AD your family and i...


SO PLEASE REMEMBER!!!!!!!!
STOP!!!!!!!
before i feel fed up...................................................

 

Sunday, 18 December 2011

Terasa amat kecewa n susah~~

Bismillah
AS SALAM semua......


xtaw nk cerita macam mana n nak story macam mana....huhuhu...tp air mata nie da kuar dulu sebelum cerita dimulakan...hehe
hmmm ap yg susah ekk????
ap yang kecewa ekk???

okey!!! 
kita mulakan dengan kecewa dulu la ekk.....kecewa = sedih
cik joyah sebenarnya nk sangat jadi kreatif tuk menghasilkan kerja2 yang cantik tuk kegunaan wedding cik joyah nti...
tp ap yg cik joyah buat semuanya xcantik semuanya huduh duit da hbs beli barang DIY..hukhuk sedeynya
ap yg cik joyah buat xde pon da support dari family...
semua kutuk cakap cik joyah tasteless
okey!!!! fine!!!!
mmg cik joyah tasteless
but!!!
not heartless
disebabkan ap saja yang dilakukan oleh cik joyah dikondem terus da xde semangat nk buat....
semuanya tersimpan dalam almari...
skunk nie mmg sedey sgt2...xtaw nk luah dekat sape bila ckp dengan mummy
mummy cakap lambat lagi...
okeh la mummy adik buat sendri xnk da kacau mummy
sebenarnya mummy terasa hati kot...
hmmmm
susah hati n susah
ap semua yang cik joyah idamkan semuanya mcm xtercapai 
mesti rasa susahnya nk mcm 2 mcm nie
sampai my mummy cakap cik joyah bnyk songeh...
mummy its my big day okey!!!
i nk look perfect n look goges taw...
walaupon ank mummy nie hidung kembang n xcantik....
i know npe mummy i mcm 2 sbb mummy xnk i terlebey perasan n taruh harapan yg i akn jadi goges mcm cinderella!!!
tq mummy....mesti mummy ad alasan kan npe mummy mcm 2...
pas 2 mummy i carikan juga beca dekat i sbb i nk naik beca masa berarak tp mummy cakap 
kete kuda pon ad
okeh!!! mummy tnya la harga ekk
Susah bila
bakal hubby i plak dok jauh nun di jauhor....
rasanya semua benda atas bahu i
tnya dia t dia ckp ikut i la
dia nk ikut apa yg i ska
klu ikutkan hati i semua suka
hehe
ktowg xmcm pengantin to be lain 
hujung minggu kuar cari bahan 
hanya i yang kuar cari nk buat wedding mcm mana
mcm bertepuk sebelah tngan kan
incik tunang just baru buat baju akad nikah
yang lain pending lagi
sbb incik tunang mmg sibuk
kekadang rasa mcm sunyi sgt
rasa mcm xpelah xnk la cita...
tp saya tahu incik tunang sayang saya
hubungan cinta ktowg plain jerk...
xpela klu dia xromantik....i akan jadi romantik

rasa kecewa n susah nie hnya la sbb saya yang senget kot
sbb xde pendirian
tgk la sekejap cik joyah sekejap saya

Ap yg dalam hati nie taw
my mummy love me so much n dia adalah ibu yang terbaik didunia
incik tunang saya juga bakal suami yang terbaik i know he can make my life wonderful
love u all~~ :-)

bye  
Salam 





wedding checklist

ASSALAMMUALIKUM
DENGAN LAFAZ BISMILLAH MEMPERSEMBAHKAN "MY WEDDING CHECKLIST"

Inspiration : Rilla Amrillah


Important Dates
  • solemnization (done)
  • Reception (done)
  • bertandang (done)

Venue
  • Solemnization (done) -masjid sungai mati
  • Reception (done) - kg pntai jamai ~hee rumah sendri~
  • Bertandang (done) - Dewan UMNO k.selamgor / one plaza mall kuala selangor

Theme
  • Solemnization (done)-Peach
  • Reception (done) - dusty pink 
  • Tandang (done) - light purple


Legal Stuff
  • Get application form (Done)
  • Book jurunikah
  • HIV test
  • sijil kawen
  • submit application form Groom
  • Submit application form Bride (da submit borang n tgh tgu surat kebenaran nikah dari pejabat agama kedah)

Invites
  • Wedding invites 
  • Wedding invites distribution - on going
  • Online wedding invites development ( one month before wedding day)

Hantaran
Groom to bride
  • Tray 1  > Handbag (Done) 
  • Tray 2  > Mas khawin and set barang kemas (Done) 
  • Tray 3  > Perfume Set (Done)
  • Tray 4  > Sireh Junjung
  • Tray 5  > Cosmetic (Done) 
Bride To Groom
  • Tray 1 > Sireh Junjung
  • Tray 2 > Cosmetic(Done)
  • Tray 3 > Watch (Done)
  • Tray 4 > Perfume Set (Done)
  • Tray 5 > Cake (booking- mai)
  • Tray 6 > Manisan/Kacang (booking - kak cat)
  • Tray 7 > Buku Ilmiah (booking dekat kawan akk)

Decoration
  • Hantaran tray (done)
  • polystyrene
  • Bunga segar 
  • decoration 

Food and Favours
Solemniation
  • Kaum kerabat terdekat and orang kampung
  • Menu in progress
Sanding
  • Kaum kerabat terdekat,jauh,friend dan orang kampung
  • menu - in progress decisions
  • Bunga Pahar - DIY  ( sponsor by kawan mak) 
  • Godies - mini jem(booking)(deposit done),muffin(booking(deposit done)), biskut jejari
  • Doorgift Box ( including in invites packages) + 130 beg to buy
Canopies and Logostics
  • Canopies (pakatan kampung)
  • Chair and table (pakatan kampung)
  • Signage (50% done)
  • Signage placement (Mapping done)
Entertainment
  • Kompang
  • PA System (Booking)
  • Kereta kuda/Beca (Booking)

Offical Captured
  • Photographer (deposit paid)

Attire
solemnization
  • Bride Dress - (Done)
  • Tudung/Selendang -(done)
  • Veil - (Done)
  • Anak tudung 
  • Shoe (Done)
  • MUA (Done)
  • Hand bouquet
  • Groom's outfit - sent to tailor (deposit paid).
Sanding
  • Bride's outfit (deposit paid)
  • Shoe
  • MUA(Done) 
  • Hand Bouquet (including in outfit)
  • Groom's suit (deposit paid)
  • Groom's tanjak n sampin (deposit paid)
Tandang
  • Bride's outfit (deposit paid)
  • Shoe
  • MUA
  • Hand bouquet (including outfit package)
  • Groom's suit (deposit paid)
  • Groom's tanjak n sampin (including outfit package)


Decoration
Solemnization
  • Area pembatalan air sembahyang ( Bilik Pengantin)
  • Bantal nikah (G-Glamour)
Sanding
  • Pelamin -(deposit paid)
  • Meja makan beradab -(deposit paid)
  • Bungga manggar

Room Deco
  • Re-arrange bilik tido kakteh (Done)
  • Cat - ivory or light cream (sponsor by abg)(pending)
  • Drapes and Curtains (sponsor by abg)(sent to tailor)
  • Bed Sheets (done)
  • Table (Recycle)
  • jam dinding
  • bunga segar + bekas kaca
  • carpet (Done)
  • frame gambar (booking)

Pengapit  dan bridesmaid
  • Bridesmaid Outfit(sent to tailor)
  • accessories
  • Pengapit Outfit

P/S :- hanya tinggal lagi 1 bulan azimah kamu kene cepat.....finish all n get freedom 1week before wedding....YA ALLAH PERMUDAHKANLAH PERJALAN MAJLIS KU NANTI DAN AKU MENGHARAP KEREDHAANMU YA ALLAH.....AMIN YA RABBI A'LAMIN~~~~~


ASSALAM~~~

Bunga Pahar....

Salam Cantik2 semua....sihat kah????

okey da lama kan cik joyah x update blog...sori la ad kekangan masa sikit skrg nie...n xde mood nk update blog sbb semua ap yg cikjoyah nk buat xjadi...so xdela cerita best kan...hehe

okey meh snie....nk story mori....cik joyah da mmg xberjaya nk buat HB so kain yg da beli 2 mcm rugi la kan klu cik joyah buang saja....so dengan xde seni nya tgn nie try la gubah2 tuk jadi2 pape yg berguna....okey

jom layan gambar2  nie....


nie rasanya korang ingat kot bunga pahar nie....


lupa lak nak rotate....nie dari pandangan tepi
nie dari pandangan atas...
nie second desingn


view plan n side kot..haha
nie dari atas
nie view pntai..hahaa
Okey oulss try la judge ekk yg mana lagi ok...walaupon dua2 worse.....haha.....


Selamat membuat judgement....



byee~~~~

Sunday, 11 December 2011

da lama mendiamkan diri...

Salam semua~~~
sihat kan semua2.....

Dah lama rasanya cik joyah xmerepek dekat blog nie...hehehe terasa rindu plak nk merepek.....

semenjak 2 menjak nie agak busy skit dengan kerja2 yg menebebani diri nie....huhuuhu

xde pape progression sgt pon cuma tgh sibuk cari sewing machine.....ad spe2 nk jual dengan harga yg murah..hehhe
hmmmm da la kot merepek..keje dok menimbun nie...
bye~~~

Monday, 28 November 2011

ARGHHHH TERGENDALA LAGI!!!!!!!

Salam Semua.......
sihatkah anda semua2...harap2 semua2 chumel sihat la ekk

okey entry hari nie ringkas n padat (padatkah??) dsebbkn kene g sepital kene la buat entry yg ringkas2 jerk..

okey ap yg tergendala...mcm nie storynya....arghhh tension meh....

aku nk booking HB(dsebbkan Aku xpndai buat HB 2 walaupon da ad tutorial bgai ttp xpndai...) but fully booking plak may nie...adoiiiyaii punah la harapan ku...punah la impian ku nk memiliki fabric hb 2...makkk waaaa xmau nk jgk...

spe lagi yg pandai wat nie....nak jgk mcm 2....tolong la hamba...

mood sedey gila :-(

bye
salam

Wednesday, 23 November 2011

OKEY!!!!!! da dapat da....

As Salam.....
Sihat2 kah semua2 nya...

okey ap yg da dapat???? td berchit chat dengan mbe baik yg lama da xcontact.....(belajaq sama2 masa dekat pilih dlu)..... okey mcm nie....dia setuju nk jadi pengapit cik joyah....yahooooo....sgt best okey dia da bersetuju.....kihkihkih....

tp cik joyah nk team tom-tom bak junior n senior jadi bridesmaid cik joyah....nak dowg ad d cc cik joayh time cik joyah akad nikah n time cik joyah sanding... n cik joyah nk dowg pakai baju yg sma kaler....tp cik joyah xde bajet xckup bajet.....

tp skunk nie tom2 bak senior da xde 2 orang Farah N Aliya....dowg da xjoin ap yg ktowg buat...hmmmm xpela dowg bz..tp mmg rindu sgt time kat langkawi 2....Aliya plak da mcm xkisah da skunk nie...bonding frendship ktowg ngn dia da mcm jauh sgt2 da....hmmmm sedey....berharap sgt dia n farah ad time wedding aku...ri2 masa tunang pon 2 ketul ni xde...haiashhh!!!

walaupon skunk nie tom2 bak junior da ad senior sime darby yg join but still miss old moment with them.... g sabah ri 2 pon still lagi berangan klu la ad farah n aliya mesti lagi best....hehe

tom2 bak junior pon havogue jgak...hehehe tambah2 cik mai malek yg gilo 2....


thanksss kawan kerana megembirakan n memanfaatkan hari2 bujang ku......

next time i bawak hubby i taw g....as our bdygourd okeh!!!!


bye


Love oulsss

Saturday, 19 November 2011

Mcm mana nie

Haiii SALAM semua


hmmmmmm......asal buti pengantin yg aku suka 2 mcm xlayan aku jerk...da la aku mesej xbalas...hukhuk....

nak customer ke xnk.....mak plak suh cancel ambek yg lain...tp mcm mana deposit da byaq kain pon da kc tp dia da potong kain mcm mana...hukhuk...xpela redo jerla....

t aku mimpi mlm nie nk pilih yg mana.......

da la merapu setakat nie....bye~~

Terima jerla kenyataan....

As Salam Semua....
Sihatkah Anda???

Okey ad ap dengan tjuk diatas itu ya.....hmmmm ini kisahnya....

Kisahnya bermula begini....

" Aku nk buat bunga pahar sendri la tiqa" cakapku kepada datin sri atiqa....

okey start dari azam 2 aku pon nak la kan buat bunga pahar sendri..g la kedai bunga reben bersama2 atiqa n tom tom bak n the geng.....beli la 1 contoh bunga pahar n bahan2nya....

aku da buat tp baru 1 pokok....nak tgk mai cnie nk tunjuk..



jeng



jeng



jeng



TADAAAA ~~~~~~`


xcntik kan....hukhukhuk lain yg dbeli lain yg jadi.......cik joyah sedar cik joyah mmg xpndai benda2 mcm nie....
da 2 minggu taw cuba buat benda nie tp nie jerk hasil......
arghhhh sgt kecewa dengan diri sendri.....hukhukhuk...tgan nie mmg bukan lam bidang seni....hukhuk

nk buat hand bouquet pon xjadi salah beli kan.....cik joyah mmg xde skill langsung.....

so skunk nie g jerkla beli yg siap da kan sengang cita xyah nk pening2 kepala da la kepala nie pon dok pening da......


TERIMA LA KENYATAAN WAHAI CIK JOYAH YG SEKUNK DA JADI COMBI..~~~

bye......:-(


Monday, 7 November 2011

Tragedi nak blik raya

AS SALAM semua~~~~
sihat2 kah Anda semua???
masih dalam mood rayakah anda??

hehehehehe


Cik joyah still raya bercuti....wiEE~~~~~~ cuti lama 2..unti 14hb nie cik joyah cuti...hehehhee

okey berbalik pada tajuk entry nie...meh cik joyah nk story mory skit.....

okey jumaat lepas hbs jerk keje dekat bahau 2 terus otw blik kl...da smpai kl around 6 p.m cam g2....pas 2 kemas la bju....kemas beg nk blik kg sebb cik joyah ambek bas mlm 2....pukui 11.30 p.m nek bas tambah.....kejora apa ntah....ank buah cik joyah yg beli kan ticket 2.....
tepat pukui 10 p.m cik joyah ambek lrt p trun dekat plaza rakyat....da smpai sna around kui 11 pm.....jumpa la dengan ank buah cik joyah nie pas 2 p tgu bas la kan2...

tunggu punya tunggu.....

12 p.m

bas xmai ag


1 a.m

xmai ag

2 a.m


xmai jgk ag

2.30 a.m

cik joyah da nek berang da...g jumpa yg conduct bas 2..minta refund duit blik.....dia ckp nk refund tgu st tgu bos dia mai....adoiiii tgu lagi.....

2.45 a.m

dpat jerk duit terus ambek teksi blik bukit jalil.....huh!!!! waaaaa sgt bengang denagn i2 bas weiiii.....

my sis suruh tido dlu sbb dia ckp rehat dlu la sok drive sendri blik...ok!!!!! pham x aku malas nk drive jauh2....da la kete xservis ag.... da la kete 2 jarang jalan jauh....adoiiiii senget toll la bas 2....waaa marah gila taw!!!!!!

da settle semua da smpai umah blik da....aku terus melabuhkan bdan tido atas tilam empuk aku la....tp mata nie mmg xley lelap sbb da bengang sgt da ngn dak bas punya cita......


tepat pukui 6 a.m mata nie dah tercelik da...bgun mandi sembhyang terus aku kejut ank2 buah aku bgun dr tiduran mereka....

tepat pukui 7 aku gerak kuar kl...seb bek jln xjammed...alhamdullilah rezeki aku....


hmmmm la nie dok pening pala mcm mana nk bawak  blik kete nie....

aku malas gila nk drive.....


ckup la cita dsini sja...haha

bye~~~~

Thursday, 3 November 2011

beroutstation jap~~

AS SALAM semua~~~

sihatkah????
da mkn kah??


hehehehehehheheh

okey meh cnie cik joyah nk cita.......skunk nie cik joyah da start outstation da...bos da izinkan sbb lutut cik joyah da hampir pulih da....hehehe

now cik joyah join new team....operational n risk...hahahaha buat 5s n tpm.....no bad la kan keje dia.....so masa tuk update ini blog da berkurang da skunk nie.....


n cik joyah ad bawak peralatan sewing cik joyah tuk HB.....tp haram 1 pon xbuat semuanya simpan buat ikan pekasam...hahaha cian sungguh.....



okey ckup la kot entry tuk rinie.....da ngantuk la nk titoq......


okey di kesempatan nie cik joyah nk mengucapakan



SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA......kepada semua muslimin da muslimat.....maaf dipinta diatas semua kesalah patik...



bye~~~

Monday, 31 October 2011

okey saya redha!!!!!

AS SALAM semua cantik2......

harinie cik joyah rasa mmg moody sesangat xde mood nk buat keje....hukhukhuk....(mood tolong la jgn lari plsss).....

okey ap yg cik joyah redha kan....waaa~~ ARGGGHHH!!!!!

apakah!!!!! kenape!!!!


sebenarnya cik joyah geram dengan diri cik joyah npe la cik joyah x boley jadi kreatif mcm B2B lain...hukhukhuk...

cik joyah nk buat HB sendri tp 1 HB pon xjadi....senget jerk semua...waa cedey...tolong la ajaq cik joyah mcm mana nk jadi kreatif n tngan lembut...




plsss~~~~


bye~~~

Sunday, 30 October 2011

My first trial...

Salam Semua.....
sihat ke semua2 cntik..hehehe

jap ekkk

fuh~~ fuh~~ fuh~~~(buang habuk jap...huhuhu da lama plak xupdate kan  blog nie...biasa orang busy) hahahahahha......

okey ad ap ngn first trial nie....huhuhu.....sabtu lepas cik joyah ngn the tom tom bak geng g serbu jalan tar..haha
so cik joyah n cik tiqa serbu la sama bunga reben....cik joyah beli bunga telur nk buat bunga pahar...sebeli sebatang jerk buat contoh....konunnya la kan2 nk buat sendri bunya pahar 2 sekali xpandai da nk buat kelopak bunga.....okey!!! mmg kene g belajar dengan mak cik tiqa....hahaha


pas 2 cik joyah beli la kain kunon2nya nk buat hand banquet sendri tuk flower2 gulz cik joyah...huhuhu....cik joyah try nk tiru HB mcm blog nie intannorazam - HB tutorial tp xjadi la...cik joyah salah beli kan kian lembut sgt...

pas 2 cik joyah beli mini mesin jahit tp xreti pakai pas 2 kene la jahit tgan so kemasan n finishing xbagus langsung......nk tgh x hasil first trial cik joyah...

jang~~~




jang~~~



jang~~~~



jang~~~






TADAAAA~~~

langsung xcntik....menci...


besok nk cuba lagi...japg blik keje nk g beli mesin jahit dekat kedai singer....xkira nk jugka..hehehe


bye
AS SALAM

Wednesday, 19 October 2011

Tekad ke Nekad ekk..huhu

AS SALAM semua.....
sihat ke???? * kita xsihat la sakit tekak la...hukhukhuk....

okey sebelum 2...fuh~~ fuh~~ buang habuk skit sebb semlam kita xbuat pape entry pon sbb keje belambak *padahal keje simple but byak dsbbkan buat keje mcm siput sedut so seharian la masanya yg di ambil...hehe


TEKAD??????? NEKAD????

xde pape pon cuma cik joyah nk gtaw mulai hari nie blog nie akn dceritakan megenaikan progression wedding cik joyah n incik nerd.....sgt teruja okeh!!!


tp kan cik joyah xbuat persiapan pape pon lagi even g krusus pra perkhawinan pon blom taw......* tp xpe da booking okeh!!!

ad lagi 7 bulan 6 hari tuk menuju puncak...

so mari kita mula kan sekarang.......


bye~~~ nk g buat persiapan...*padahal dekat opis...

hahaha


SALAM

Tuesday, 18 October 2011

Perfect Two

As Salam All b2b......huhuhuh
haiii everyone


even harinie aku agak bz dengan keje aku still nk update akunya blog jgk..sbb i love writing..hahaha....okeh korang nk taw x ap aku mimpi semalam???


adakah ianya berkaitan dengan tajuk entry aku hari ini.....of cos la ad relantionshipnya....kang klu xde kan kurang mark writing aku...t cikgu tulis...karangan anda lari tjuk....hahahaha *now pon da mmg lari kan....




okey aku mimpi aku da berkeluarga....ha ambek ko hmmm smpai thap mcm 2 sekali padah buat persiapan perkhawinan aku....


pas 2 pagi tadi time driving nk mai keje aku terpk soklan tiqa....npe aku nk kawen cepat2 @ awal....


ntahla tiqa aku pon xde jawapan bg soklan 2....tp mungkin da smpai masanya aku kawen....but sometimes aku pk jugk....layak ke aku jadi sorang wife yg solehah yg dengar ckp n xkan memberontak then yg paling penting setiap kali raya @ pape event aku da xboley dduk bawah ketiak mak aku....that time aku da ad 2 family kene bahagi2 masa....waaa~~~



then aku pk la layak ke aku jadi mummy dalam umuq 25 tahun *insyaALLAH...... t mbe2 aku g wayang g foya2 g karaoke *wayang aku boley tolerate ag klu karaoke nie mcm ssh skit hehe.... aku kene dok umah jaga anak2,kemas umah,kene masak n keje basuh berak baby..huhuhu....


tp bila aku pk2 bilik bukan ke aku da laluinya skunk....sbb skunk aku dok dengan kak aku..dia baru delivery baby baru so ank dia yg umuq 2 tahun 2 temporary jadi anak aku....nauzubillah si thafiq iman 2 punya la buas but aku ska dia....he so very clever boy...love him so much....hehe so aku xpenah rasa letih if aku blik keje nk kis dia....dia tgh berak...hehe so aku kene basuh...aku xpenah rasa letih if dia tido ngn aku n jga tgh mlm minta susu....huhu...

tp aku pk mungin juga 2 bukan ank aku, so mungkin tanggungjawab 2 xsmpai ag n then aku rasa gembira dengan ap aku buat...

hmmm ntah la kekadang aku pk betul ke keputusan aku buat nie????


bila aku bnyak membaca....ALHAMDULLILAH

if aku kawen awal


1. Aku dapat hindari dr maksiat
2. hidup dimuka bumi ini 1 jerk aku nk cari nak cari keredaan ALLAH SWT
3.if aku layan laki aku baik2 aku dapat pahala
4.if aku ngandung pahala yg aku dpat akn berlipat kali ganda dr wanita biasa.....Nauzubillah *dasatkan klu kita da kawen mcm2 kebaikan akan kita perolehi..INSYAALLAH

kita dijadikan berpasangan makanya kita akn saling melengkapi.....

two is better than 1


haha


perfect two ~~


* ap yg aku tulis nie berdasarkan ap yg aku baca if terslah sna sni mungkin 2 dtg dr aku n kebaikan dtg drNYA....


SELAMAT MEMBACA KAWAN2


muuuuuuAAAHHHHHHH syg korang sgt2


AS SALAM....

Sunday, 16 October 2011

Tolong la bagi signal~~

As Salam all readers.....* ayat cam femes kan???
selamat pagi semua


Ad ap ngn signal...???? signal ap???? aku nk cita kat korang signal kete k!!!!!

TO ALL DRIVER KAT LUAR 2 PLEASE LA GUNA LA SIGNAL KETE ANDA DENGAN BIJAK...JGN NEK KETE BELI BERPULUH2 RIBAN TP LAMPU SIGNAL XPENAH GUNA.....TOLONG LA JANGAN BIARKAN LAMPU SIGNAL KORANG 2 TERKARAT @ TERHABUK.......




AKU BENCI DRIVERS YANG XPANDAI NK MAANFAATKAN SIGNAL KETE....




GERAM~~~~




NIE MUKA TENSION AKU BILA AD DRIVERS SENGAL XRETI BAGI SIGNAL...
* SGT CUTE OKEH!!!!

Friday, 14 October 2011

Perempuan dan Ragamnya

nAs Salam Uolls semua,
sihat hari nie...


okey arinie cik joyah nk kongsi sedikit cerita tentang perempuan n ragam...huhuh hope boley tinggalakan coment ekk


  •  Anda tidak boleh sewenang-wenangnya hendak keluar ke sana ke mari tanpa memberitahu sidia.
  • Tidak boleh tidak menelefonnya sekuran-kurannya satu kali satu hari.
  •  Anda akan disoal keluar dengan siapa, lelaki atau perempuan, cantik ke tidak, kenapa keluar dengan perempuan tu, kenapa selalu keluar dengan perempuan tu, kenapa, kenapa dan bla.. bla.. bla.. bertalu-talu soalan akan keluar.
  •  Anda tidak boleh menjeling pada wanita lain sedangkan wanita itu melintas di hadapan anda dalam keadaan cantik atau seksi. Bukan anda yang pinta.
  •  Wamita tidak akan faham jika lelaki keluar sesama sendiri sambil minum di kedai kopi hanya untuk berborak pasal kerja dan hal lelaki.
  •  Anda tidak boleh off hanphone sepanjang hidup anda. Syak bukan-bukan
  •  Jika nasib anda tidak baik, handphone anda akan diperiksa sms masuk keluar , panggilan masuk keluar dan miss call.
  •  Anda perlu jumpa client wanita  atas alasan kerja, tapi disangka lain.
  • Anda tidak boleh tersalah sedikit, sudah tentu sidia akan merajuk dan tugas anda ialah terpaksa memujuk.
  • Paling anda perlu titik beratkan ialah, wanita akan membuat tindakan yang luarbiasa jika mereka dalam keadaan terdesak dan tertekan. Awas ya.



Selamay membaca


SALAM



Wednesday, 12 October 2011

Terima Seadanya

Berkahwin itu indah dan nikmat bagi yang benar2 mengerti
tuntutan2nya. Berkahwin itu menjanjikan pahala tidak putus2 bagi
yang menjadikannya gelanggang untuk mengukuhkan iman, mencintai
Tuhan dan menjadikan syurga sebagai matlamat. Berkahwin itu sempadan
dari ketidaksempurnaan insan kepada kesempurnaan insan - bagi yang
mengetahui rahsia2nya.

Berkahwinlah anda demi Tuhan dan NabiNya, bukan berkahwin kerana
perasaan dan mengikut kebiasaan. Jodoh usah terlalu dirisaukan,
tiba masanya ia akan datang menjemput, namun perlu juga anda membuka
lorong2nya agar jemputan itu mudah sampai dan tidak terhalang.
Hidup yang tidak memiliki tujuan jauh lebih menakutkan daripada
hidup yang tidak mencapai tujuan.
Yakinlah pada Tuhan...

Seorang wanita dan kekasihnya bernikah dan acara
pernikahannya sungguh megah. Semua kawan-
kawan dankeluarga mereka hadir menyaksikan
dan menikmati hari yang berbahagia tersebut.

Suatu acara yang luar biasa dan sungguh
mengesankan. kedua mempelai begitu anggun
dan gagah dalam persalinan yang indah. Setiap
pasang mata yang memandang setuju
mengatakan bahawa mereka sungguh-sungguh
saling menyintai dan sepadan.

Beberapa bulan kemudian, si suami berkata
kepada isterinya:

Sayang, abang baru membaca sebuah artikel
dalam majalah tentang bagaimana
memperkuatkan hubungan dan tali pernikahan
kita", katanya sambil menunjukkan majalah
tersebut. "Masing-masing kita akan mencatatkan
hal-hal yang kurang kita sukai dari pasangan kita.

Kemudian, kita akan membahas bagaimana kita
mengubah hal-hal tersebut dan membuatkan
perkahwinan kita bersama lebih bahagia ...".

Isterinya setuju dan mereka mula memikirkan hal-
hal dari pasangannya yang tidak mereka sukai dan
berjanji tidak akan tersinggung ketika
pasangannya mencatat hal-hal yang kurang baik
kerana ia adalah untuk kebaikan mereka bersama.
Malam itu mereka sepakat untuk berpisah tidur
dan mencatat apa yang terlintas dalam benak
mereka masing-masing.

Esok pagi ketika sarapan, mereka sedia
membincangkannya. "Abang akan mulai dulu ya",
kata suami. Ia lalu mengeluarkan senarainya.
Banyak sekali yang ditulisnya, sekitar 2 muka
surat ...

Ketika ia mulai membacakan satu persatu hal
yang tidak dia sukai mengenai diri isterinya, ia
memperhatikan bahawa airmata isterinya mulai
mengalir ...

"Maaf, apakah abang harus berhenti ?" tanyanya.
"Oh tidak, teruskan ..." jawab isterinya.

Lalu si suami melanjutkan membacakan semua
yang tersenarai, lalu kembali melipat kertasnya
dengan manis di atas meja dan berkata dengan
bahagia, "Sekarang giliran sayang pula
membacakan senaraimu".

Dengan suara perlahan isterinya berkata,
"Saya tidak mencatat sesuatupun di atas kertas saya.
Bagi saya abang sudah sempurna, dan
saya tidak ingin dan tidak akan mengubah dirimu Abang... Abang
adalah tersendiri. Abang adalah pelengkap segala kekurangan saya..
Dan jika adapun kekurangan Abang, kekurangan itulah yg mendekatkan hati saya
dengan Abang ..."

Si suami tersentak dan tersentuh hatinya oleh
pernyataan dan ungkapan cinta serta isi hati
isterinya ..... bahawa isterinya menerima dirinya
seadanya.

Dia kemudian tertunduk dan menangis ...





Tidak semua manusia lengkap ALLAH SWT menjadikan kita perpasangan dan kita akn saling melengkapi...


peringantan tuk diri ini juga.


Artikel ini dpetik dari Rahsia Perkhawinan ..


Selamat membaca semua~~~

wat should i do.....

AS SALAM
dan selamat pagi
haiii u ollss,,,,
hope u ollss sihat la kan






Hari nie genap 23 tahun cik joyah bernafas di muka bumi ALLAH SWT nie...Alhamdullilah cik joyah masih lagi berkesempatan menghirup udara segar MILIKNYA.....apa kaitan entry cik joyah dengan title diatas...???? mari kita selongkar bersama2


************************************************************************


Semalam incik nerd sgt sibuk hanya 1 mesej jerk dia kc dekat cik joyah semlm then after that dia sibok uruskan perihal kete dia....it's okey for me i'm try to understand him cos i know he love me so much...but sometimes apa dia buat dia xpenah nk pk kan cik joyah...dia nk cik joyah gtaw dia mana cik joyah pegi n berada but bila time dia cik joyah kene paham....xpela i know i'm never be important to him....so redo jerkla.....


****************************************************************


after dia da finish all keje dia....dia kol cik joyah ckp....sori, i sibok la u..uruskan kete nie i da dpat da kete n i nk otw blik johor nie....jgn la marah xrisau ke i nk blik nie(ayat ugut 2)......then  i said....okey hati2 drive...




*****************************************************************


around 8.30 cam 2 dia kol aku ckp dia dekat pagoh tgh mkn n then dia ckp jgn la marah dia....okey for u information i xpenah pon marah u cos i know i kan dijalan mcm 2 i da tahu da...so buat pe i marah klu marah pon bukan i boley ulang blik smua nie....okey sori....he said...


*****************************************************************


around 10 dia kol lagi but that time i da tido da...dia kol ckp dia sa safely arrived....okey i know cos i da buat find da n after that i terus tido cos i da xrisau sbb dia da smpaii.....dia kol ckp u da tido ke??,,, yee i da tdo...
sori for everything happened today.....it's okey for me.....xpayah la nk minta maaaf ssbb maaf 2 bg awak mmg xpenah nk bermakna.....everyday u akn ckp sori,,,,maaf la,,,jgn la marah,,,jgn la mjuk,,,,sibok skit,,sorii...common sentence yg dia akn sebut...hmmmm


*********************************************************


pas 2 pagi2 dia da kol said sori again sbb xwish besday aku semalam.....
dia ckp dia ingat tp nthla.....
aku da jangka benda nie akn terjadi then aku penah suarakan dekat dia yg 
aku akn mcm 2....pas 2 ap taw dia ckp 
npe pk dia mcm 2 dia akn jadi mcm 2.....bila da tida harinya korang taw kan 
ap yg jadi....boley agak la kan...




**********************************************************************************************************


smpai sni saja la luahan hati aku....huhuhu excely dia xdela teruk but 
sometimes perangai n 
ketidakambek kisahan pasai aku mbuatkan aku sunyi,,,,time2 kita mmg 
memerrluakn dorg la dorg 
xde itu la nama lelaki......mak kita jgk yg terbaik kan yg selalu buat hati 
kita gembira..
mungkin jugak aku yg pertama bg dia so alasan dia selalu ckp dia xtahu mcm 
mana gulz nk n nie 
xde pengalaman...everything aku kene ajaq n aku kene gtaw...
aku hope sgt jgn la hati aku merasa fed up...sbb aku da penah kene dengan my first love dlu....
4 tahun aku merana but aku survive tuk lupakan dia....
nie da jumpa yg incik nerd nie sama jugak mungkin jodoh aku dengan org yg 
xde feeling kot...
so terima jerlakan..ANUGERAH darinya...
yang aku tahu dia mmg sayang kan aku....


*******************************************************************************************************


da la tuk entry mereban hari nie...da dua tahun aku bersedih dikala besday 
aku so skunk aku nk 
hepi tuk mak aku..hehe


*******************************************************************************************************


wat should i do 2 sebenarnya aku nk pendapat korang.....aku xreply mesej dia 
walaupon 1...
ap yg patut aku buat


  • Lupakan ap yg terjadi n memaafkan dia
  • diam jerk xyah nk mesej
  • ke korang rasa dia sepatutnya ke hukum.
korang tolang la bg pendapat ekk

k la bye
SALAM
adiiooogggssssssss~~~



English Education

Haiiiii u olllssss....
sihat ke semua...

English Education???????? why???? da xckup ke belajaq time tadika, sek ren, sek men, universiti lagi belajaq 2 pon xpndai2 ag ke????????

******************************************************************

dlu wak2 class bi aku selalu skip class sbb 2 la aku xpndai english dari tadika smpai u....bi aku selalu ckup2 mkn jerk....UPSR aku bi aku fail tp aku still nak belajaq bi jgk...tp otak aku nie lembab lampi la mcm la..aku da try tp aku xboley mungkin juga sbb aku malas...tp aku hari2 dok google translate n aku ambek paper bi baca tiap2 pagi so skunk nie aku da tekad aku nk pg ambek ENGLISH EDUCATION....


*******************************************************************

aku ad survey class english nie tp aku xtaw lak nk pg yg mana..fee mmg dasat la tp demi bahasa yg perlu aku kuasai tuk aku meguasi orang2 dsekeliling aku.... aku kene ambek English education nie...huhuhuu


******************************************************************

Aku nk masuk contest spelling it rite...betulkah??

leave ur commnet if u ollss ad suggestion tuk aku



bye
salam

Tuesday, 11 October 2011

hepi besday to little sister clumsy - hamiza -

As Salam


HAiiiiii uuuu oolssss rinie genap 2*th besday cik hamiza a.k.a my little clumsy sister..haha

hope everything yg diwish olehnya pada tahun lepas tercapai n hope new azam nie pon akn tercapai....hehe be are good gulz k...n just leave him...cos her not suitable for u...u re so cute  to him..lalala..hehe
n dmurahkan rezeki n sentiasa bahgia dsmping kami semua n jgn selalu majuk.....n jgn selalu mngeluh dengan ap yg kita ad..k SELAMAT HARI LAHIR HAMIZA MAT ESAH.....


klik sini klu nk melawat blog si clumsy nie..hehee

dedicated for u                                                                                

Sunday, 9 October 2011

cerita semalam antara aku dan kau...~~

As Salam Semua,,,,
hope u ollsss semua sihat la kan.....

hehe semalam cik joyah ngn incik nerd kuar berdating sakan la...dari 10 a.m until 7 p.m huhuh tempat jajahan kami semalam Aeon Au2 setiawangsa -----> bilik umah jap (ambek cincin tertinggal)----->giant kinrara ----> IOI mall puchong -----> giant kinrara againt..hahha best da luangkan masa dengan incik nerd rindu sgt dekat dia

masa dekat puchong 2 kitowg g nk kecilkan cincin risik cik joyah tp xboley sbb ad ukitan if kosong okey la...pas 2 cik joyah pon xpela redo jerla pas 2 g la tegok ticket wayang konunnya nk tgk cita johnny english roborn la tp ticket pukul 5.20 t lmbat la incik nerd blik....xnk la cik joyah dia smpai lambat t cian dia sbb cik joyah tegk dia mmg da penat sgt da....dia dtg teman cik joyah pon da ckup bagus da...dapat la lepaskan sedikit kerinduaan dekat dia..hehehe

dalam cita lain dia nk jugak tgk wayang sbb t dia ckp cik joyah akn merajuk dia..n minta dia blik jumpa cik joyah lagi sbb dia ckap cik joyah very "manja" dengan dia...(ayat minta penyepak)..dia cuti until rabu nie so dia ckp hari nie jerk dia dapat spent masa dengan cik joyah sbb dia nk g urus bnyk benda lagi n nk spent masa dengan family lak...hehe

excely mmg la cik joyah nie bnyk sogek...klu da cik joyah start rindu dia mcm2 la perangai cik joyah buat nk jumpa dia smpai la di surrender n blik jumpa cik joyah.....

cik joyah xbermaksud pon nk buat perangai mcm 2 tp semua nie mcm semulajadi.......

haha

da la episod meraban hari nie..kang mcm2 lak benda cik joyah cita



haha

SILA ABAIKAN ENTRY NIE KLU AKU LAYAK KENE PENERAJANG...AHHAAHAHA


byeee



AS SALAM.......

bermula episod~~

haii As Salam semua,,,

huhuhu bermula episod?????apakah ekk episod cita ap ekk??sofiiya kah??atau pon kasih alia?? ataupon kisah cinta aku ngn incik nerd nie???huhuhu..meh kita selongarrr...walaweii~~

aku nk gtaw korang semalam aku ngn incik nerd g festival pengantin malaysia dekat AU2 setiawangsa...mcm biasa la kami mesti sesat..hahah g awal...smpai ttp pukui 11 haha..apaaakahhh....huhuhu apa kaitan bermula episod ngn g festival nie....ye la mesti la ad kaitan...sbb t korang akk tonton cita baru iaitu kesibukan menyelaras wedding..haha

semalam da g festival 2 usha2 la klu ad yg murah2 atau ad yg best..tp mmg bnyk la best gempaq habis la...so aku ngn incik nerd nie da conpius nk blik yg mana semua alih2 sama..haha tp ktowg da buat first decision dekat c2 jgk buat kad....haha....sbb pe yg 2 jerk kami buat decision sbb 2 jerk kami rasa bgus yg lain semua nk minta pendapat mak ayah dlu sbb yela kami nk buat decision tp kene la tnya yg mkn garam lebey dlu kan...sbb xkan la vendor2 kat c2 xnk untung...mungkin dorg da revised semua profit la modal la..n soo on kan2...mesti klu korang meniaga pon nk untung kan..hehe

aku ngn incik nerd tempah kad la dekat apatah nama booth 2 da lupa lak....korang rasa berbaloi x??

1000pcs = RM870
okey free package yang kami dapat

  • 50pcs hard cover kad
  • 75pcs large printed gift box
  • 1000 pcs small printed gift box
  • 2 bunting n tunjuk arah..
hehe pas 2 kotg g la tgk catering...catering2 2 mmg sedap la 3 tempat ktorg rasa...ad yg xpg kuala selangor ad yg peg witout transportation charge ad yg charge setiap kilometer la..mcm2 la..tp dekat 1 cater nie mmg best la all in one vendor la hhhahaha.....da makeup busana dr dj la cater la overall in one shop everthing charge RM18000/1000pax....walaweiii huhhuhu if nk add 1000 pax mkanan lagi kene bayaq RM10/head....

tp okey la bak kata incik nerd xyah la pening kepala pk kan bnyk2 tempat ambek call jerk sorang semua da ad..hehe pas 2 bayaq dekat 1 tempat jerk sekali kuar...senang kan..huhuhhuhu 2 la kelebihannnya....

okey korg pon tgk kan nk kawen kene sejumlah yg bnyk mana nk buat kan..tp skunk nie kawen baru 2 3 4 tahun da cerai xsempat nk recover blik duit kawen 2 da cerai senang kan...soo pk2 la kan...cik joyah berdoa la semoga cik joyah xmcm 2 la nti...waaaa xmau takut...huhu

k la smpai dcinie saja celoteh cik joyah yg mereban nie..haha

byeee


salam

apakah kaitan gambar nie dengan entry aku..haha
 

Thursday, 6 October 2011

cerita di sebalik suprise....

haiii nie sambungan entry td...hahahah saja nk buat bnyk2 post sbb suka tgak post bnyk2 lalala

sambungan

Dulu2 sebulan cik joyah berjumpa dengan tunangan yg si nerd nie cik jogah bercintun monyet dengan mamat drift hahaha....

xdela monyet sgt cinta cik joyah ngn dia ad la dlm 4 tahun setagh bertahan..mungkin xde jodoh kami kot...sbb dia terlalu coool smpai xde perasaan so cik joyah terlalu la sensitif sampai terlebey perasaan haha....

dpendekan 4 tahun setgah 2 jadi 1 hari..hehe cik joyah nak cita 1 cita yg ad la kaitan dengan suprise nie...


masa nie tahun 2006 mungkin da xingat da..lebey2 kuang la masa nie cik joyah tgh tgu nk masuk U cik joyah berkeja la sementara dekat kilang elektrok area penang nun d pulau..huhuh masa nie cik joyah shift mlm...huhu mas tue mamat drift nie keje dekat stesen minyak milik abg ipar dia...so dia keje shift jugak masuk shift pukui 3...ad la 1 hari 2 si mamat nie buat suprise sempena ulangtahun permata kecapelan kami nie...hehe dia kan keje petang cik joyah keje mlm...kiranya cik joyah blik keje pukui 7pg smpai jerk dekat hostel tempat keje 2 terus la mandi2 nk tdo bdn da penat satg nk keje lagi...xsempat nk lelap tuk 1 jam da dapat panggilan dr si mamat drift nie la...cik joyah mula nk hangen....da la penat ngtuk pas 2 kene gangu plak...huhu dia paksa cik joyah suruh tgk dekat tingkap...cik joyah cakp nk buat pe nk tdo nie penat malas nk trun katil....tp dia paksa gak...dia ckp xtgk xsyg...huhuhu..pas 2 dengan kesengalan sbb terlalu kesayangan cik joyah pon tgk la dekat tingkap....taw x ap ad dekat luar tingkap 2....huhu

jeng


jeng



jeng



dia ad kat luar hostel cik joyah sambul pengang sejambak bunga.....walaweiiiii sweeetnyaaaa....pas 2 dia lmbai2kan tngan dia  pas 2 dia kol ckp..nk bunga x??? cik joyah jawab la...mesti la nk... dia ckp okey trun skunk dalam masa 5 minit...klu x xdpat..weiiii mana sempat aku nk tukar bju lagi nk pakai tudung lagi....wahwahwah..huhuhu nk kene ikut perintah..

klik dia terus letak.....cik joyah ap lagi gelabah la siap cepat...hehehesmpai jerk dekat dia dia bg bunga 2 dengan 1 bar chocolate...waaaa sukanya...huhuhu..


sweet x cita cik joyah tp nie tinggal kenangan jerla....

rindu nk dapat bunga lagi..hehe

mmg aku minta penyepak buat post mcm nie klu la incik nerd baca..mmg mampos aku..huhuhu waaaa~~



bye  

salam

Dreaming Again....

haii u olls,,,,sihat ke....


huhuhu ad ap dengan dreaming hari nie....meh kita selongkar dengan dreaming hari nie....huhuhu nk bgtaw korang nie..hahah besday cik joyah bulan 10 taw..... apakah kaitan dengan dreaming hehe


sebenarnya cik joyah nie ska sgt suprise birthday party..hehehe mmg nk yg betul2 suprise la...huhuhu mcm klu kita nk buat dekat kawan2 mesti kita buat hari yg besday mbe korang 2 tp bg cik joyah cik joyah da dpt agak da...huhuhu so xde la suprise..hehehe....tp cik joyah ad 1 cita nk kongsi pasai suorise nie....hehe tp korang kene tgu next entry...lalalala


heheeh cik joyah nie jenis suka yg romantik...suka org hargai cik joyah suka jalan2 suka enjoy2......huhuhu cik joyah harapkan la incik nerd 2 pandai buat suprise birthday dekat cik joyah hakikatnya mmg xla dia buat mcm2 kan dekat cik joyah sbb cik joyah taw dia mcm mana..hehe so terima la seadanya..huhuhu xsabaq nk sambut my birthday yang ke 20 nie..haha...


hahaha best gak klu cam nie...


bye
adiioosssss
salam

life dia dan life aku

hai,,,, As Salam semu,


npe ekk tajuk mcm 2 ekk rinie....hmm meh aku nk kongsi sikit cita aku nk korang..hmm aku rindu bangat dengan incik nerd aku nie tp dia selalu busy dengan mill kesayangan dia 2...aku nie diam seribu bahasa jerk la klu aku ckp..." Tuuuuttt da kurang masa dengan Teeetttt"  t dia ckap " Tuuuuttt keje Teeetttt bukan berfoya2...sabaq ekk t Tuuuuttt luangkan masa tuk Teeetttt " ayat yang biasa aku dengar da boley hafal da.....bila aku start keje mlm2 aku da penat tido awal mana ad masa nk mesej2.... kol lagi la dia kol bila aku da tido mcm mana aku nk ckp dah klu mamai time 2 mmg xde ruang la nk "manja" hehe gtai..bukan manja2 ap..mcm aku suka cita dekat dia ap aku buat rinie nk aku suka dengar dia buat joke dekat aku n even aku majuk mcm mana pon boleh laugh if dia joke dengan aku....aku rindu sgt2 saat mcm 2....skunk nie wak2 dia dengan aku mmg terbatas......2 hari lepas dia sibok sgt2 g open tender dekat other mill n dia pesan dekat aku..." tgu Tuuuuttt ekk t blik Tuuuuttt luangkan masa tuk Teeetttt" hmm mmg la mlm 2 dia kol tgh2 best sembang2 other ae kol tnya pasai mill hmm dia terpaksa hold call aku nk ckp ngn ea 2...alih2 aku terlelap nk tgu return call dia...hmmm pas 2 besoknya mcm biasa la dia akan sibok kembali pas 2 dia ckp "tgu ekk ad keje skit , sori"  hmmm alih2 mlm g men futsal blik pukul 1 pagi...xkan la aku nk halang plak dia punya hak jugak tuk bersama2 kawan2 kang xbersukan sakit plak mendarat dekat dia..hmmm serba salah taw dak....da la jauh nk jumpa bukan la senang....hari nie jumaat hari kebiasaan dia mmg akn sibok.....dia jnji nk blik minggu nie tp bila aku tnya " Tuuuuttt blik x minggu nie " dia ckap " Tuuuuttt mmg nk blik tp ad keje bnyk lagi xsiap" so maksud terisrat dia xblik la.....mcm nak ngis pon ad taw....ntah la smpai bila nk mcm nie...tp bila dpikirkan blik mmg la dia kan berkeja keras tuk aku jugak masa depan kami nti..so reda jerla.....




aku xtaw nk cita dekat sape yg aku nie mmg rindu sgt2 dekat dia.....hukhukhuk


sentiasa menjadi penunggu yang setia.....




abaikan apa yag aku tulis klu korang rasa aku nie wajib kene penyepak..haha..








bye


salam......

bila dah kebosanan.....

haiiiii

entry ke 3 tuk rinie...


weyhhhh


aku


bosan



gila



dok


opis




nie



mcm



nie


aku




boley


kene






sawan


bosak




hukhukhuk


Saya buku dan buah sawit....

muka minta penyepak..

slumber jerk aku mai opis pakai selipar..haha
excely post  nie yg semlm tp xterpost sbb da nk blik 2 plak aku ad keje kan..huh!!

bye

salam

ntikan next entry aku!!!!


Wednesday, 5 October 2011

Dreaming in the day........

haiii,,,,

aku nie selalu la bermimpi di sinag hari..mcm2 aku pk pasai wedding la pasai honeymoon la pasai kawan la pasai mak aku la mcm2 la..now paling bnyak aku pk pasai kawen..lama2 nek gila aku rasa sbb selalu pk plak...sbb aku bosan la berape d kerusi empuk tanpa sebarang kekerjaan yg perlu dilakukan..hmmmmm mgeluh seketika...


tp aku g mkan biasa la dengan geng2 tombak2 la miza n tiqa yg lain xde outstation.....mcm biasa aku pesan nasi berlaukan ayam melinium tiqa dengan ayam digital dia miza plak dengan ayam cyber dia.....( excely kami mkn benda yg sma haha cuma masing2 ad nama sendri..ayam 2 just letak smbil kicap jerk pon..) pas 2 aku terbaca la mesej yg dino miza kc dekat dia.....biasa la org pakai galaxy s2 tulis nk papar bg aku nmpak aku nie da la nk berubah xnk buat perangai jahat dlu2 lagi..hehe tulis `MAAFKAN HUBBY` owh gado ke korang......pas 2 si miza pon mgeluarkan la paku buah sedih dia......bla..bla..bla....dan bla... sedey gak aku dengar cita dia..mmg xde hati dan perasaan sungguh si senget dino 2...watever....xpela miza dia da tunjuk sikap sebenar dia sewaktu cintan so kau beruntung jgn da kawen baru nk tunjuk kuda belang dia 2...huhuhu


pas 2 aku pon ter pk kan la jugak dekat " HUBBY" aku iaitu incik nerd.......mula la mai negetif2 thinking nie..ntah2 tunang aku pon cam gi2 tp dia pndai ttup helah..huh!!! takut beb klu dia buat mcm 2 mcm mana la aku pon xtaw mmg teruk la diaa ku belasah...waaaaaaa xmau...jgn la mcm 2.....takut aku...

klu incik nerd buat aku mcm 2..mmg muka dia mcm nie la aku belasah..haha
P/S :- to miza cyg...cari yg syg kita jgn kita cari yg kita syg..huhu biaq la xhandsome xcute nerd ke xtough tp hati baik..pndai jaga kita n pandai ambek hati kita..huhuhu
      :- to my hubby berani buat la....ceq ade taekwando okey!!


hehe


bye



salam



adioosss

duit oh duit~~~

As Salam semua,

Entry kali nie meh cik joyah nk cita pasai duit....korang rasa gaji korang yg beriban2 2 ckup ke klu hidup d kota metropolitan.... skunk nie RM2+++ da mcm 50 henget jerkan..sekali finance da bank in kan gaji korang mesti tolak 2 la tolak nie la..mcm2 lagikan..huhuhu mcm mana la nk simpan duit buat downpayment rumah klu lepas tolak2 ad sakit baki2 tuk mkn jerk....huh!! ssh nya zaman skunk everything money....and money is everything...lala


kprang bayangkan diusia yang muda nie aku da keje bayar kete la PTPTN nya hutang la astro la...klu dok kl plak parking g keje jerk RM 9/perday gila x?? pas 2 minyak kete lagi dengan jammednya..walaweiii mmg gila la klu asyik pikior pasai wet nie..hehe

meh kita buat checklist penolakan gaji...

Basic salary  - RM 2+++
minus

  •  EPF - 11% * Basic salary
  • Socso - 0.006 *Basic salary
  • Tabung haji - RM 200
  • PTPTN - RM 100
  • Astro - RM 54
  • Kereta - RM 575
  • Minyak - RM 250
  • Parking - RM 180
  • Bagi mak - RM 100
yang aku label mcm nie ad la faedah pulangan bilik dekat kita d masa hadapan..

korang renungkan la da selamat menghitung
haha

bye

salam



Tuesday, 4 October 2011

my sister n me....

As Salam u olls,,
 nie cik joyah nk cita skit kehidupan cik joyah ngn kakak kesayangan cik joyah..hehe..
cik joyah ad 2 org kakak yang paling cik joyah syg pasti la yg dok jaga cik joyah sekrg nie...

nak tahu kenape dia yg paling cik joyah sayang...meh nk cita...layan~~

cik joyah nie mmg mnja dengan dia....dia baik sgt taw ngn cik joyah ingat lagi first salary dia masa 2 nk raya...masa tue cik joyah standard berape nth 4 maybe la...jom kita layan~~ conversation cik joyah ngn akk cik joyah..
 
    sis : adik nak baju raya mcm mana??
    cik joyah : ceq nk baby raya mcm baju baby 2..
     sis : baju baby mcm mana
     CY: ala bju baby la..

sepnjang hari g shopping nk cari baju baby cik joyah 2 mcm2 store pegi tp xde yg berkenan <cik joyah ad find gmbo tp xjumpa ap ntah nama bju 2..dia bju sekali seluar pas 2 snggkut ala2 bju mekenik 2...>

last2 dekat pacific butik KIKI LALA ad yg cik joyah terbekenan...harga bju tue time 2..RM15+ disbbkan cik joyah da bekenan sis cik joyah belikan jugak walaupon mahal..demi adek dia yg tersayang nie..



                               ***************************************

cita lain plak hehe tp still pasai akk cik joyah hehe akk cik joyah nie banyak ooo berjasa ngan cik joyah...even da kawen pon dia xpenah lupa dekat cik joyah...klu dia g jalan2 dia mesti bawak cik joyah ex :- g genting la melaka la johor la kelantan terangganu PD mcm2 la bnyk gak tempat pelancongan dia pg bawak cik joyah....huhu klu cik joyah xdpt join dia belikan souvenir tuk cik joyah..hehe bguskan ada akk mcm tue..untung taw cik joyah..

                             ****************************************

nie pat study lak....dlu lepas SPM cik joyah ambek pre-dip dekat UiTM Kuala Pilah n9 <tempat kelahiran tiqa> hehe yeke ntah la belasah jerk..haha masa nie cik joyah xpenah kuar jauh2 merantau just sek pon penang jerk kan..masa nie sis cik joyah bnyk tolong cik joyah dia antaq kan g pilah dia turun kedah ambek barang cik joyah pas 2 dia antar cik joyah smpai KP..huhuhu klu cik joyah rindukan mak cik joyah dia la bawak mak cik joyah dtg KP jumpa cik joyah..pas 2 cik joyah dpat masuk Uitm penang nie xpela mak ngan abh uruskan sbb dekat jerk...pas 2 masa cik joyah tukar kampus masuk carey Island sekali lagi dia la antaq dia la ambek da la pendalaman tempat 2 time convo dia la antaq dia la ambek n belikan cik joyah bunya n bookingkan ambek gambaq..hehe pas 2 cik joyah kene keje dekat melaka dia jgk yg antaq..huhu terharukan klu tanpa sis cik joyah mungkin cik joyah kene bertungkus lumus nek bas dengan barang n beg berguni2 baldi la..huhuhu ktak buku la mcm2 la...ish2...mcm nk pindah umah hehe..


                                        ***************************************

now cik joyah da keje kat kota metropolitan nie..hehehe KL...then duduk dengan my sis hehe without any charges hahaha..Freee beb..haha time nie la cik joyah nk balas jasa baik sis cik joyah mcm2 da di korbankan tuk cik joyah bnyk lagi cik joyah xcita klu bab duit jgn ckp la da berpuluhan riban kot dia hbskan dekat cik joyah..lagi sis cik joyah nie xpenah berkira taw...2 yg best 2..

                                         ***********************************

dalam mood lain korang ad idea x mcm mana cik joyah nk balas semua jasa2 sis cik joyah dekat cik joyah...huhuhu..nk bg duit dia lagi kayap dr cik joyah haha..nk belikan pape semua dia da miliki...haha so cik joyah skunk berikan tenaga masa dan kasih sayang cik joyah dekat dia jerla kan2...hehe teringan nk bg pakej percutian 1 family dekat dia tp xtaw nk bagi pakej g mana..MUNGKIN g haji kot...hehe dpat la dia teman mak n abh g haji..hehe...

                                       ***********************************

korang mesti ad akk jugak kan so hargai la mereka..hehe to my sis love  u so much la...muaahhhaahaha...


huhuh malas nk rotate..kihkih nie la sis cik joyah yg sengal masa nie dia tgh ngandungkan anak dia yg ke4...nur kaisah humaira.. anak no 5,6,7 dan .... coming soon..haha


bye~~~
SaLAM...
jgan lupa kiriman salam cik joyah dekat akk korang n mana yg ad abg handsome kenal2kan la....< mampos aku klu incik nerd baca>

 

kereta dan kerenah~~~

As Salam uolss,
sihat kah??

kenape pegagi la aku da cita pasai kete....kete ksygan aku buat hal ke???? huhuhuhu xdela kete aku 2 baik2 ajak...

orang dekat kl nie kan bnyk pakai kete canggih2 cam ginie...


caldina nie beb

cam ginie pon ad bercambah dekat kl kan2

cam nie alphard
 
cam nie Ferari

cam nie nie paling bnyk dgunakan dekat kl.....haha

tp kan yg aku nk kongsi nie adalah...


ketikpuasan hati aku dengan keorangan yg kesengalan xreti nk berdisplin dekat jalan raya..


Yang aku heran nie pakai kete mahal2 tp lampu signal rosak....2 yg aku ahngen 2...masuk simpang xreti bg signal...potong jln mentang2 la korg nek kete canggih2 kan xnk plak bg signal ego lebey...arghhh geram~~ tp bukan semua yg nek kete canggih2 nie mcm 2 ad gak yg nek kete2 biasa pon berperangai mcm 2..nie semua terpulang la kepada tahan kedispilan org 2..even mcm mana pon kete dowg da klu xde displin xde guna gak kan..kihkihkih < leteran kejap.....>


to yang suka xnk kc signal 2 beli la kete nie..aku sugest dekat korg..


nak ambek beli la kete nie....roadtax xyah bayaq n xperlu nk signal2 guna tangan sudey..haha
Bye~~~

ntikan d next entry k...